ZakelijkUIT.nl 1001 bedrijfsuitjes
telefoon 088-5405850
Persoonlijk advies?

Een dagje zeilen: De dag van de stemmenzuuker

Een dagje zeilen op de Zuiderzee is voor iedereen toch een beleving. De dag van de stemmenzuuker met de Spakenburgse botters is een zeiltocht op het Eemmeer en u brengt een bezoek aan museum Spakenburg of de Spakenburgse visafslag.

vanaf € 107,50 p.p.
Voor uw hele bedrijf ligt er een botter klaar
Voor uw hele bedrijf ligt er een botter klaar
Met het hele team meewerken aan boord genieten
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU113
Zeildag op het IJsselmeer met een prachtige botter
Een zeildag met vrienden op botters op het IJsselmeer

Beleef het op een Botter

De richting van de wind kunt u niet veranderen, de stand van de zeilen wel.
De dag van de Stemmenzuuker arrangement. Cultuur snuiven met een sportief element iedereen komt aan zijn trekken. Het kan met een dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of bedrijfsfamiliedag.

Genieten op de Zuiderzee

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuiderzee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De dag van de stemmenzuuker

Een dagje Spakenburg beleven is een garandeert succes. Cultuur snuiven met een sportief element iedereen komt aan zijn trekken. Het kan met een dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma:
10.30 uur: Ontvangst met een stevig vissersontbijt in ’t Schippershuys
11.00 uur: Palaver met een korte historische inleiding en het indelen van de schepen.
11.15 uur: Bezoek de Spakenburgse Visafslag waar de visafslager voor u klaar staat om naast een historische vertelling op een ludieke manier makreel te veilen.
12.30 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
13.00 uur: Schippersborrel met verse Haring. Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.
13.30 uur: Borrelhapjes
16.30 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
16.45 uur: Naborrelen met natuurlijk veel visserslatijn.
17.00 uur: Warm en/of koud buffet
18.00 uur: Begin gemaakt met makreelfilet roken waarna een ieder er 2 naar huis kan nemen
19.30 uur: Einde arrangement
088-5405850
Persoonlijk advies?

Deze dag is inclusief:

  •  Stevig vissers ontbijt in 't Schippershuys
  •  Bezoek aan de Spakenburgse Visafslag
  •  Schippersborrel met verse Haring
  •  Borrelhapjes
  •  Warm en/of koud buffet
  •  Makreelfilet roken (ieder krijgt er 2 mee naar huis)
  •  Huur schip met bemanningen service kosten
  •  Onbeperkt consumpties
Prijs: € 107,50 p.p. exclusief BTW (All-in)

Minimum aantal personen is 12.

De prijs van deze dag is geldig tot en met 31 december 2018.

Foto's

Voor uw hele bedrijf ligt er een botter klaarMet het hele team meewerken aan boord genietenBeleef een zeildag op de prachtige botter BU113Zeildag op het IJsselmeer met een prachtige botterEen zeildag met vrienden op botters op het IJsselmeer

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Spakenburg

In de haven van Spakenburg liggen fantastische authentieke schepen die u zeker moet zien als u dit dorp aan doet. Klederdrachten, de Oude Haven, visserij, hier ziet u het leven zoals dat heel vroeger ging. Ontdek Spakenburg zelf en maak een vaart op schitterende botters.

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Botterevents.nl

U kunt bij Botterevents.nl terecht voor familuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Toeristische informatie

Uw laatst bekeken arrangementen

Meer leuke uitjes

foto