ZakelijkUIT.nl 1001 bedrijfsuitjes
telefoon 088-5405850
Persoonlijk advies?

Skutsje Silen in Friesland met uw bedrijfsuitje of teamdag

Heerlijk een halve dag zeilen op de Friese wateren met collega's voor uw bedrijfsuitje of een sportieve dag op het water voor uw teamuitje. De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg van het skutsje en trotseer de Friese wateren tijdens uw bedrijfsuitje of teamdag.

vanaf € 39,50 p.p.
wfbs
wfbs
Skutsje zeilen in Friesland
Zeilen in Friesland
Skutsje zeilen in Friesland
Skutsje zeilen in Friesland
Skutsje
Zeilen in Friesland
Skutsje zeilen in Friesland

Skutsje Silen - Zeilen met collega's over de Friese wateren

Heerlijk een halve dag zeilen op de Friese wateren met collega's voor uw bedrijfsuitje of een sportieve dag op het water voor uw teamuitje. De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg van het skutsje en trotseer de Friese wateren tijdens uw bedrijfsuitje of teamdag.

Over het Skutsjesilen

Skutsjes zijn van origine vrachtschepen en werden van hout gebouwd. Na 1900 werden de eerste schepen in ijzer gebouwd. Vrachtvaren was een bijzonder leven, het hele gezin leefde in het roefje, een ruimte van amper 10 vierkante meter, waarin gegeten maar ook geslapen moest worden. De vracht moest met de hand worden gelost en wanneer de wind verkeerd stond werd het schip, meestal door de kinderen, langs de kant voortgetrokken.


In de zomer verdienden de schippers een centje bij door aan zeilwedstrijden mee te doen. Deze wedstrijden werden uitgeschreven door de plaatselijke kastelein. De huisraad werd dan aan de kant gezet en met de snelle schepen werd om geld gevaren. Na de Tweede Wereldoorlog werden de wedstrijden steeds professioneler en werd het SKS Skutsjesilen opgericht. Anno 2007 is het Skutsjesilen, als dagevenement, uitgegroeid tot een van de grootste publiektrekkers van Nederland.

Programma voorbeeld:

13:00 uur Ontvangst met koffie en thee.
13:30 uur Inschepen op de boot, de ‘opperschipper’ geeft een korte uitleg over het wel een wee op een Skutsje.
13:45 uur Trossen los voor een prachtige tocht over het Sneekermeer. De ‘gelegenheidsbemanning’ werkt volop mee; de zeilen hijsen, zelf sturen en genieten maar!
17.00 uur Afsluiting programma gezelligheid aan boord, optioneel kunt u een barbecue of buffet erbij boeken.


Bovenstaande programma is een voorbeeld en kunnen wij uiteraard op uw wensen afstemmen. Tijden kunnen dus in overleg met uu aangepast worden.

088-5405850
Persoonlijk advies?

Dit zeilarrangement in Friesland is inclusief:

  •  Ontvangst met koffie en thee
  •  Een halve dag zeilen
  •  Bemanning

Prijs: vanaf € 39,50 p.p.
Prijzen zijn exclusief drankjes en exclusief 6% BTW.
Minimaal aantal gasten en 8 maximaal 500.
Catering is op aanvraag. 


Locaties: Op en rond het Sneekermeer.


De prijs van dit zeilarrangement in Friesland is geldig tot en met 31 oktober 2018.

Foto's

wfbsSkutsje zeilen in FrieslandZeilen in FrieslandSkutsje zeilen in FrieslandSkutsje zeilen in FrieslandSkutsjeZeilen in FrieslandSkutsje zeilen in Friesland

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Over Onze partner

Algemeen

Heerlijk een dagje varen op de Friese wateren met familie. De wind in de zeilen, het klotsen van het water tegen de boeg en genieten van de prachtige omgeving en de Friese natuur. Dit staat gegarandeerd voor een heerlijke ontspannen dag.

Over het Skutsjesilen

Een Skûtsje is een Friese platbodem waarvan er tussen 1880 en 1930 duizenden zijn gebouwd. Met deze schepen werd vracht vervoerd, van melkproducten tot stront, van Friesland naar Holland. Vrachtvaren was een bijzonder leven, het hele gezin leefde in het roefje, een ruimte van amper 10 vierkante meter, waarin gegeten maar ook geslapen moest worden. De vracht moest met de hand worden gelost en wanneer de wind verkeerd stond werd het schip, vaak door de kinderen, langs de kant voortgetrokken. In de zomer verdienden de schippers een centje bij door aan zeilwedstrijden mee te doen. Deze wedstrijden werden uitgeschreven door de plaatselijke kastelein. De huisraad werd aan de kant gezet en met de snelste schepen werd om geld gevaren.

Schepen

De Pluurt is 10 meter lang en 3 meter breed. Dit zeilschip is ideaal voor een dagtocht met het gezin, familie of vrienden. Het schip beschikt over een ruime kuip, een gezellige roef, eigen keukentje en een toilet. In de roef is voldoende ruimte om te zitten.

Door alle aanwezige faciliteiten kunt u tijdens uw zeildag optimaal genieten van de prachtige omgeving.

Sloep de Admiraal
De admiraal is 8 meter lang en 3.20 breed. Op de Sloep kunnen maximaal 20 personen gezellig zitten. Aan beide kanten beschikt de Admiraal over weggewerkte Ijsbakken, dus geen lauwe drankjes aan boord maar een lekkerere koude versnapering.

De admiraal kan overal in friesland komen dus aanleggen geen probleem. De sloep is overal inzetbaar en geschikt voor een zowel een familieuitje, vriendenuitje of vrijgezellenfeest.

Vaargebied

De Friese wateren en omgeving.

Toeristische informatie

Zuidwesthoek

Gelegen in het zuidwesten van de provincie Friesland ligt de regio Zuidwesthoek. Sneek is het middelpunt van deze regio, ook loopt hier de verbindingsweg tussen Lemmer en Bolsward, de N359 en de spoorwegverbinding tussen Sneek en Stavoren.
Deze regio valt vooral op door het ontbreken van vele gebroken klinkers. Zuidwesthoek heeft twee landschappen, deels een kleilandschap en deels een geestlandschap.

foto