ZakelijkUIT.nl 1001 bedrijfsuitjes
telefoon 088-5405850
Persoonlijk advies?

De Nachtmerrie van het Bloedwief - In Utrecht Zeilen met collega's

Een avondje zeilen op een botter op de vroegere Zuiderzee. Een avontuur op De Nachtmerrie van het Bloedwief van Spakenburgse Botterverhuur.

vanaf € 74,50 p.p.
Heerlijk zeilen op een botter
Heerlijk zeilen op een botter
Teamwork is zeilen op botter BU89
Teamuitje zeilen beleven op het IJsselmeer
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU113
Sportief zeilen op de botter BU89
Tijd om eens bij te praten tijdens uw zeildag op het IJsselmeer

Beleef het op een Botter Zeilen wordt een ware beleving

Sportief zeilen,drinken,eten en genieten van de verhalen van Botterwedstrijd schipper Jaco Bootje.
De Nachtmerrie van het Bloedwief. Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met collega's.

Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als origineel uitje. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of familiedag.

Een avondvaart, een ware belevenis

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuiderzee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Programma Zeilen in Utrecht

Aan boord van de Botter genieten van de invallende schemering, en met wat geluk een prachtige zonsondergang? Dat kan met een avondarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma
17.30 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met een welkomstborrel.
17.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
18.30 uur: Schippersborrel met borrelhapjes
20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg. Tijdens het varen worden de gasten natuurlijk goed verzorgt met de nodige consumpties.
21.00 uur: Aanvang warm en koud buffet in 't Schippershuys
23.00 uur: Einde arrangement.
088-5405850
Persoonlijk advies?

Dit Zeil arrangement is inclusief

  •  Huur schip
  •  Catering: barbecue, onbeperkt consumpties
  •  Servicekosten
  •  Schippersborrel
Prijs: € 74,50 excl. BTW per persoon All-in

Minimum aantal personen is 12.
Maximum aantal personen is 250.

De prijs van dit zeil arrangement is geldig tot en met 31 december 2018.

Foto's

Heerlijk zeilen op een botterTeamwork is zeilen op botter BU89Teamuitje zeilen beleven op het IJsselmeerBeleef een zeildag op de prachtige botter BU113Sportief zeilen op de botter BU89Tijd om eens bij te praten tijdens uw zeildag op het IJsselmeer

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Spakenburg

In de haven van Spakenburg liggen fantastische authentieke schepen die u zeker moet zien als u dit dorp aan doet. Klederdrachten, de Oude Haven, visserij, hier ziet u het leven zoals dat heel vroeger ging. Ontdek Spakenburg zelf en maak een vaart op schitterende botters.

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Botterevents.nl

U kunt bij Botterevents.nl terecht voor familuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Toeristische informatie

Meer leuke uitjes

foto