Met z'n allen proosten op een goede bottervaart
Voor uw hele bedrijf ligt er een botter klaar
Heerlijk zeilen op een botter
Relaxen met familie en vrienden met een zeildag op het IJsselmeer
lekker paling eten aan boord van een botter

All-in Groepsuitje zeilen op een botter

Om 18 uur stapt u aan boord van een authentieke botter, gaan we de zeilen hijsen en maken we een tocht over de voormalige Zuiderzee. Aan boord geniet u van een schippersborrel. Rond de klok van 9 uur meren we weer aan en geniet u aan boord van een BBQ en zijn de drankjes inbegrepen. Zo'n avond op het water met collega's is voor iedereen een ware belevenis!

Dit arrangement is inclusief

  • Huur schip voor 2 uur
  • Ontvangst met soep en stokbrood
  • Schippersborrel
  • BBQ
  • Onbeperkt consumpties

Prijs: vanaf € 75,00 p.p. All-in.
Vanaf minimaal 10 personen te boeken.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2024.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405850.

Restaurant
Parkeren

Avondje zeilen op een Botter

Zeilen op 1 van de 4 botters (HN11, BU89, BU113, BU182) is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of familiedag.

Wilt u zeilen of relaxen?

Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Programma

Aan boord van de Botter genieten van de invallende schemering, en met wat geluk een prachtige zonsondergang? Dat kan met een avondarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma:

18.00 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met soep en stokbrood

18.30 uur: Palaver "opperschipper" met een korte historische inleiding, het indelen van de schepen en de te varen koers

18.45 uur: Afvaart, de Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen

19.00 uur: Schippersborrel

20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg

21.00 uur: Aanvang barbecue met consumpties

22.30 uur: Einde arrangement

Andries Kraaijeveld
10
16 juni 2015
Uitstekend! Prima geregeld, prima verzorgd, leuke mensen. Geweldige dag gehad!
A.W. Jansen
10
22 september 2009
super gezellig uitje voor herhaling vatbaar..
Anoniem
8
22 september 2009
Vonden het geweldig leuk.. hadden prachtig weer, ondergaande zon op het water.. daarna een bbq .. prima voorelkaar!!

Zeilenopeenbotter.nl

Heerlijk samen zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

U kunt terecht voor een familiedag, vrijgezellenfeestje, dagje uit met de mannen of gezellig met vriendinnen, een familiefeest op het water of een dag, middag of avond gezellig zeilen met vrienden.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.

Omgeving

Utrecht

In de provincie Utrecht kunt u heerlijk genieten van leuke dagjes uit en weekendjes weg! In ons uitgebreide aanbod voor groepen vindt u stadsspellen, workshops, themafeesten en actieve avondprogramma's maar ook met z'n tweetjes of voor het hele gezin hebben we een uitgebreid aanbod in Utrecht.

Spakenburg

Spakenburg is een dorp in de provincie Utrecht. Het staat bekend om zijn levendige traditie van klederdracht. In het dorp kun je nog steeds mensen zien die de traditionele kleding dragen, vooral op speciale gelegenheden. Daarnaast staat bekend om zijn traditionele vismarkt en weekmarkten. Spakenburg heeft een actieve bottervloot. Botter is een traditioneel vissersschip, en je kunt vaak deze oude schepen in de haven bewonderen. Er worden ook rondvaarten op de botter aangeboden. Het Museum Spakenburg biedt inzicht in de geschiedenis en cultuur van het dorp.

Zakelijk uit maakt gebruik van cookies
Zakelijk uit is powered by BusinessBookers.nl
 
© 2024 Zakelijk uit